Smakfull statistik om lärarutbildningen

Undersökningen har gjorts på 25 lärosäten bland tidigare lärarstudenter, så kallade alumnis, som tog examen 2007/2008. Frågorna som ställdes rörde bland annat hur nöjda de var med utbildningens innehåll.
– Inte nog med att vi hade bäst svarsfrekvens – Högskolan i Borås har fått bäst betyg inom de flesta områdena. På de frågorna vi inte var bäst på, har vi fått en andraplacering, inledde prefekt Lars-Erik Olsson tårtkalaset med.

Särskilt nöjda var de tidigare studenterna med kunskaperna om: att planera och genomföra undervisning, förmåga att förankra den demokratiska värdegrunden och samarbete inom högskolan.  Positivt i undersökningen är också att 90 % av de tillfrågade skulle rekommendera utbildningen till andra.

 

Tryggt med bra resultat

Två, av de cirka 250 studenter som ville fira med tårta, var Sanna Andersdotter och Ann-Sofi Solstrand. De studerar sista terminen på lärarutbildningen med svenskdidaktisk inriktning

– Detta var ett trevligt initiativ. Det känns nästan som om vi blir firade, eftersom vi snart tar examen, säger de båda studenterna och skrattar.

– Det känns väldigt tryggt att tidigare studenter som är ute och jobbar är så nöjda med utbildningen, säger Sanna Andersdotter.