Hallå där Josefin Mellander...

Grattis Josefin, hur känns det?

– Det känns jätteroligt. Jag ser verkligen fram emot att få ”kvittera ut” mitt pris.

Vad vann du?

– Jag vann en egen monter under Berlin Fashion Week våren/sommaren 2011. Jag kommer också få en fotograf som ska fota en look book (som en portfolio).  

Berätta om din outfit som du tävlade med?

– Den ingår i en kollektion där jag utgått från helgonbilder och inspirerats av trasdockor. Jag har arbetat med batik och randiga tyger som jag klippt sönder och satt ihop på andra sätt. Mycket draperingar och ”randomdesign”. Färgstarka tyger i kombination med mönster.

Vad hade juryn för motivering?

– Jag var så nervös så jag hörde inte allt. Men det jag uppfattade var att de tyckte outfiten var kreativ, färgstark och stilsäker.

Du går andra året på modedesignutbildningen. Vad tycker du om utbildningen?

– Den är jättebra och kul, men mycket att göra. Det är en bra miljö att arbeta i, med många kreativa människor och duktiga lärare.

Även Jörn Wonnenberg, som under vårterminen 2010 var utbytesstudent på Textilhögskolan, tilldelades ett pris. Hans skiss blev framröstad på webben som favorit.


Jörn Wonneberg är nöjd med sitt pris på 1000 kr. Kanske delar han med sig till sina klasskompisar, till vänster på bilden. 


Textilhögskolan fanns naturligtvis på plats med en monter där modedesignstudenten Maria Hedemark visade upp sina kreationer.