Stolt närvaro under akademisk högtid

  

Här tågar studenterna in i Folkan. Staffan Jullander, piano.

– Ni ska vara riktigt stolta. Alla som finns runt omkring er här idag har stöttat er på olika sätt. Även vi på Högskolan i Borås vill dela er glädje och stolthet, menade rektor Lena Nordholm i sitt tal till de snart diplomerade studenterna.

Det rådde tystnad när kårordförande kallade upp totalt 80 magister- och masterexaminerade studenter, som fick ta emot sina välförtjänta diplom av rektor Lena Nordholm. Här får Nima Samiee, som tagit examen inom industriell ekonomi, sitt diplom.

Publiken följde nyfiket professor Lisbeth Åberg-Bengtsson när hon under sitt högtidstal, med hjälp av rekvisita, berättade en historia om att man alltid bör ta de stora viktiga sakerna först i livet. Men att det finns alltid plats för fest och högtid och att fira med nära och kära.

Pedagogiskt pris

Varje år nominerar studenter och personal pedagoger som de vill uppmärksamma. Här överlämnar rektor Lena Nordholm det pedagogiska priset till Eli Bytoft Nyaas och Fernando Seoane Martinez.

Här tar Eli Bytoft Nyaas emot sitt diplom, som är en av landets främsta föregångare vad gäller undervisning i informationssökning samt även författare till lärobjektet ”Guide till Harvardsystemet”. Fernando Seoane Martinez, lärare på Institutionen Ingenjörshögskolan, inspirerar sina studenter till forskning. En djupgående artikel om hans arbete kommer senare i höst.

Mia Karlsson, sopran bjöd på skön sång ackompanjerad av Björn Eriksson på piano.

Studentkårens ordförande, Andreas Henriksson tackade de studenter som engagerat sig i kårens arbete att utveckla och förbättra utbildningarnas kvalitet. Och konstaterade att bakom varje framgångsrik student står en stolt lärare – och familj.

Nära och kära förevigade det högtidliga uttåget till pianomusik av Staffan Jullander.

Mikael Nilsson, nybliven civilekonom, fotograferades av stolt mamma tillsammans med fästmön Linnéa.