London kommer till Stockholm

Drawing and the body utforskar förhållandet mellan skiss och kropp, ett förhållande som är högst närvarande inom modedesign. Utställningen tolkar modeskissen i en bredare mening och inkluderar användandet av traditionella material såväl som digital teckning, performance och video.

Drawing and the body visar exceptionella verk av sexton modedesigners, illustratörer, kostymörer
och konstnärer från London College of Fashion. Bland konstnärerna som ställer ut finns etablerade profiler och riktigt stora namn inom branschen, såsom Helen Storey, professor och modedesigner, Lucy Orta, professor, internationellt berömd konstnär och miljöaktivist som nyligen var co-curator för samtidsutställningen Aware: Art, Fashion Identity vid Royal Academy of Arts; och Charlotte Hodes, vinnare av Jerwood Drawing Prize 2006.

Textilhögskolan till London

Alla deltagare i Drawing and the body är medlemmar i eller har samröre med London College of Fashion. Utförligare information om de konstnärer som deltar bifogas. Som nästa del i utställningsutbytet kommer Textilhögskolan att visa en utställning i serien Integrity i London tidigt nästa år.

Utställningen har vernissage torsdag den 28 april kl 17-20 och visas till och med 14 maj på Galleri KG52, Kammakargatan 52 i Stockholm.

Läs mer om utställningen Drawing and the body, London College of Fashion eller Galleri KG52.