Rekordmånga vill studera i Borås

– Vi ser en tydlig trend av fortsatt högt ökningstryck, säger Lucia Monastyrski, antagningssekreterare vid Högskolan i Borås.

Enligt Lucia Monastyrski beror den positiva utvecklingen på att högskolan erbjuder ett attraktivt utbud av program och kurser.

VHS anmälningsstatistik för höstens utbildningar till universitet och högskolor visar ett stadigt ökande ansökningsantal. Den nationella statistiken över höstens utbildningar, visar att förstahandssökande till ekonomiutbildningar ligger i topp, vilket även gäller för Högskolan i Borås.

Flest ansökningar till Högskolan i Borås har fastighetsmäklarutbildningen, som också omnämns i den nationella topplistan av förstahandsval. Efter fastighetsmäklarutbildningen följt av civilekonomutbildningen, har flest personer anmält sig till sjuksköterskeutbildningen.

Barney Fyman som är ansvarig för fastighetsmäklarprogrammet vid Högskolan i Borås, kommenterar ansökningsstatistiken.

- Vi är förstås mycket glada över att så många studenter vill läsa fastighetsmäklarprogrammet hos oss i Borås. Vi jobbar hårt med att kontinuerligt utveckla och förbättra programmet. Med våra täta och nära kontaktar med mäklarbranschen erbjuder vi våra studenter en gedigen och spännande utbildning inför deras yrkesliv.

Antalet anmälningar som inkommit i tid till högskolan inför sista anmälningsdag 15 april speglar en tydlig trend, allt fler vill studera vid Högskolan i Borås.

2011: 18 408    
2010: 17 371    
2009: 15 227    
2008: 11 596