Hoppas kungabesök kan bidra till Brasiliensamarbete

Hallå där professor Mohammad TaherzadHur känns det att kungen och drottningen kommer för att ? Är du nervös inför det kungliga besöket?

– Nej, jag är inte alls nervös. Det känns jättebra att kungen och drottningen vill uppmärksamma Waste Recovery och uppmärksamhet hjälper projektet att överleva och växa.

Om du får en chans att prata med kungaparet – har du tänkt ut något du skulle vilja prata om eller fråga dem?

– Björn Brorström kommer att presentera projektet Waste Recovery och Högskolan i Borås verksamhet. Jag har inte tänkt ut något särskilt jag vill säga, utan tänker mest finnas på plats för att förklara saker om det dyker upp frågor om projektet.

Vad betyder det för Waste Recovery att få den här typen av uppmärksamhet?

– Det betyder mycket för både högskolan och staden. Det är extra roligt när jag tänker tillbaka på när jag och Olle Engström startade projektet i februari 2006. D å trodde ingen att det skulle lyckas och nu kommer kungen och tittar på det. Vi hoppas dessutom att kungabesöket kan bidra till vårt samarbete med Brasilien, särskilt med tanke på drottningens kopplingar dit. Vi har i nuläget diskussioner med flera städer i Brasilien och i slutet av september åker vi dit för att diskutera konkreta projekt i två olika städer.  

Mohammads Waste Recovery-blogg. 
Waste Recovery i Indonesien.