VHB tog farväl av 80 nya sjuksköterskor

Ett stort antal stolta föräldrar och lärare kunde i fredags gratulera de 80 lyckliga studenter som numer kan titulera sig legitimerade sjuksköterskor. Den nya ordningen uppmärksammades redan i det första talet när läraren Lennart Boman inledde med att hälsa dem som sina nya kollegor.

Ceremonin hölls traditionsenligt i Caroli Kyrka i Borås. Denna gång förgylldes akten dessutom lite extra med ett gästspel från GöteborgsOperans hornensemble. Det var också dags att tillkännage vem som fått årets första SÄS uppsatsstipendium. Det blev Ulrika Hakala och Katharina Blomqvist som fick ta emot 5000 kronor för sin uppsats om kvinnor som lever med urinkontinens.

Högtiden avslutades med utdelning av sjuksköterskebroscher och några lyckönskande ord på vägen från prefekt Lotta Englund och studierektor Ingela Rydström.

 

Josefin Örnbjär

Hur har de här tre åren varit?
Jättebra, fantastiskt nöjd med utbildningen! Tiden har gått så fort . När vi började hade jag andra mål och förväntningar men under de här åren har man hittat nya vägar, kunnat bredda sitt perspektiv.

Vad är det bästa med sjuksköterskeyrket?
Möte med människor, kunna hjälpa de som far illa och att man får växa som människa. Jag tycker att det är jättegivande. När man kommer ut som ny nu är man ju inte så kaxig, men som talarna sa gäller det att komma ihåg att man faktiskt kan, att kunskapen finns där.

Tror du att ni kommer du att hålla kontakten med klassen i framtiden?
Javisst! Inte med alla så klart, men under den här tiden har jag fått möjlighet att träffa många likasinnade. Jag har hittat några riktiga pärlor!

Vad är planerna härnäst?
Jag har redan fått jobb och ska flytta till Västerås där jag ska börja på en ortopedklinik.

Magnus Karlsson

Hur har de här tre åren varit?
Det har varit blandade känslor under den här tiden, både upp och ner, men i slutändan har det lett fram till något väldigt positivt.

Vad är det bästa med sjuksköterskeyrket?
Hjälpa människor, möjligheten att kunna hjälpa de som är sjuka.

Tror du att ni kommer du att hålla kontakten med klassen i framtiden?
Ja. Jag har fått många goda vänner under den här tiden.

Vad är dina planer härnäst?
Jag var på anställningsintervju uppe på sjukhuset i torsdags. De sa att de skulle höra av sig så fort som möjligt!

 

T.v. Katharina Blomqvist och Ulrika Hakala tar emot SÄS-stipendiet från Ingrid Rosengren, studierektor SÄS.
T.h. Nyblivna sjuksköterksan Sofia Persson höll ett bejublat tal till sina medstudenter.