Studenterna reste sig för sina lärare

- Det har inte hänt tidigare att de båda lärarpriser för betydande pedagogiska insatser inom teknikutbildning som vi årligen delar ut, går till ett och samma lärosäte samma år, säger Hans G. Forsberg som för Ångpanneföreningens forskningsstiftelses räkning delade ut priset på 50 000 kronor vardera till de båda lärarna Kamran Rousta och Ulf Mårtensson i samband med examenshögtiden för högskoleingenjörer och högskoletekniker den 1 juni.

Applåderna lyfte taket då studenterna, som ju själva fått nominera lärare till priset, reste sig upp för att hylla lärarna när dessa kallades fram.

- Det känns helt fantastiskt, sa en tårögd Kamran Rousta och en mycket rörd Ulf Mårtensson.

- Det är tack vare dig jag befinner mig där jag är sa en student, som nu är klar med sin utbildning, till Kamran Rousta.

Stort förtroende bland studenterna

Ulf Mårtensson har tidigare prisats för betydelsefulla pedagogiska insatser under sin tid som lärare på Chalmers på 90-talet. 1991 fick han ta emot guldäpplet på utbildningen teknisk fysik och 1994 fick han ta emot den Gyllene pekpinnen i egenskap av bästa föreläsare på maskinteknikutbildningen. Även de gångerna nominerades han av studenter.

Kamran Rousta har under sin tid på Högskolan i Borås byggt upp ett stort förtroende hos studenterna. Han kom från Iran för att själv studera på en masterutbildning. Under sin egen studietid fick han förtroendet att jobba på högskolans mattesupport för studenter och sedan anställdes han som lärare på energiingenjörsutbildningen.

Läs även tidigare nyhetsartikel: 2011-03-24 Lärare prisas för pedagogiska insatser