Blivande textilingenjör vinner iPad

Grattis Linnea till din iPad. Du vann den för att du hade den bästa idén för en framtida uppfinning; ett material som behandlar eksem. Vad fick du idén ifrån?

– Jag vet inte riktigt men jag har syskon som har ganska mycket problem med eksem så idén kom nog därifrån.

Hur kommer det sig att du besökte webbsidan textilingenjör.nu och tävlade om en iPad?

– Jag läser på naturvetenskaplig linje och tycker att fysik och kemi är intressant. Så jag har funderat på att bli textilingenjör eftersom det känns som det skulle kunna vara ett väldigt kreativt jobb. Det är intressant med textil eftersom det är en del av allas vardag och det verkar finnas många möjligheter.

Har du sökt till textilingenjörsutbildningen till hösten?

– Jag väntar nog lite. Jag ska läsa några kurser under tiden jag jobbar.

Fotnot:

Universitetslektor Anders Persson vid Textilhögskolan, motiverar Linnea Cederholms idé: 
"Funktionalisering av textilier är ett kärnområde inom forskningen på Textilhögskolan. Vi är också djupt involverade i studier av gränssnittet mellan människa och textil. Linneas förlag att utveckla textilier som kan lindra symptomen av eksem eller andra hudåkommor är mycket intressant. Kan man uppnå positiva effekter med rätt materialval, textil beredningsmetod och efterbehandling eller är det möjligt och önskvärt att textilen bär aktiva substanser? Linneas angelägna idé öppnar definitivt för flera utmanande frågeställningar".