Textilhögskolans forskning uppskattades i Kina

Li Guo var först ut att presentera sin forskning på textila töjsensorer vid två konferenser. På konferensen IEEE – International Conference in Intelligent Control and Information Technology i Tianjin presenterade Li Guo ett linne med en helt ny typ av teknik för mätning av andningsfrekvens. Därefter presenterade hon ett samarbetsprojekt runt modellering av textila töjsensorer på konferensen IEEE – International Conference on System Modeling Simluation and Engineering Mathematics i Wuhan. Båda presentationerna mottogs mycket väl.  Särskilt uppskattad var den tillämpade ansatsen i forskning i kombination med mer grundläggande forskning.

Nya grepp inom 3D-textil

Siw Eriksson presenterade sin forskning på tredimensionella interaktiva multilagerstrukturer vid The 3rd World Conference On 3D Fabrics and Their Applications i Wuhan. Siw presenterade en trycksensor baserad på kapacitiva egenskaper framtagen på en omkonstruerad vävstol. Även här mottogs presentationen mycket väl och många visade intresse för att samarbete. Extra kul var att de stora och etablerade universiteten i Europa var imponerade av ett nytt grepp inom 3D-textil.

Tillsammans med Lena Berglin åkte Li Gou och Siw Eriksson vidare till Tianjin Polytechnic University i Tianjin, där Lena Berglin och Siw Eriksson haft föreläsningar om sin forskning för forskare och studenter på universitetet.