Indiska studenter vill lära mer om smarta textilier

Det treåriga utbytet inom kulturområdet innefattar design, film, storytelling och danskonst. Efter att Textilhögskolans nyligen startade ett samarbete med Srishit School of Design and Technology resulterade det i att Linda Worbin höll i en workshop på plats för textildesignstudenter, tillsammans med den indiska designern, tillika forskaren, Mili Tharakan. Under workshopen presenterade Linda Worbin sin forskning om värmekänsliga material och färger som ändras av värme. Därefter fick studenterna själva prova på de olika metoderna.
– Studenterna var riktigt entusiastiska och intresserade. De ville även lära sig om avancerade tekniker, som t.ex. hur elektronik kan integreras i textil, säger Linda Worbin.

I samband med besöket i Indien blev det också klart att Mili Tharakan kommer till Textilhögskolan för att gästforska för Smart Textiles.
– Hon kommer att arbeta under temat smarta textiler och hantverk.

Fortsatt utbyte?

Karnatakas chefsminister, Mr Yedduyrappa, är positiv till ett fortsatt utbyte mellan kulturområdena i Västra Götaland och Karnataka. En indisk delegation kommer att besöka Sverige till hösten för att fördjupa sig i regionala utvecklingsområden och därefter ta ett beslut om samarbetet.