Uppskattad mattesupport för gymnasister

Intresset för att vara med på mattesupporten har ökat rejält sedan starten för några veckor sedan. Första gången kom inte en enda elev, sedan kom ett tiotal och nu fjärde gången kom närmare 30 elever till högskolan för att ta del av mattesupporten.

– Det fungerar kanonbra. Eleverna jobbar med uppgifter som de tagit med från skolan. Behöver de hjälp så räcker de upp handen, de får hjälp att ta sig igenom något problem och kan sedan jobba vidare. Flera av eleverna kommer tillbaka, säger Simon Steenari som supportar den här torsdagen.  Han pluggar själv på programmet Industriell ekonomi – arbetsorganisation och ledarskap och tycker att det är givande att hjälpa eleverna som kommer hit.
– Det är bra, för då får man hålla liv i baskunskaperna, säger han.

Angela Sabbagh sitter vid ett runt bord tillsammans med klasskamraterna Lejla Beganovic och Yasmine Nehmé och gör läxa i kemi. Tjejerna kommer från om Bäckängsgymnasiet där de läser på det naturvetenskapliga programmet.
– Jag får mer gjort här än om jag sitter hemma. Hemma finns datorn och en massa annat som distraherar,  säger Angela Sabbagh.
– Det är bra att sitta här för då kan man lösa problem tillsammans, fyller Yasmine i.

Vid ett annat bord sitter en grupp elever från Sven Erikssonsgymnasiet.
– Jag kommer gärna tillbaka hit fler gånger, speciellt när det närmar sig prov på skolan, säger Max Karpefors som tillsammans med klasskompisarna Pontus Råberg, Linnea Holm och Oliver Adriansson kommit för att jobba med en fysikläxa. De läser på programmet Global program of technology och är på matteupporten för första gången.

Drop-in på torsdagar

Mattesupporten för gymnasieelever har drop-in på torsdagar kl. 15-18. Man håller till i högskolans bibliotek, en trappa ner (Järnvägsgatan 1). Elever från alla gymnasieskolor i Borås är välkomna.
På mattesupporten jobbar förutom Simon Steenari också Sara Hardani som studerar till maskiningenjör och Pardis Babaei som studerar till kemiingenjör på Institutionen Ingenjörshögskolan.