Högskolan ger kunskap och framtid i Göteborg

– Man ska se det som en möjlighet. Mässan är ett lättillängligt sätt att få mycket information på en gång, säger Helén Svensson.

Kunskap & Framtid finns för att visa upp alla de möjligheter som finns till eftergymnasial utbildning samt kopplingen mellan utbildning och arbetsliv.
– En del vill ha info om behörighet, andra funderar på vad som skulle passa dem. Då har vi som studievägledare kunskapen om vilken utbildning man kan välja. Sedan finns även våra studentambassadörer på plats vid montern och kan berätta mycket om sina utbildningar och studentlivet, förklarar Susanne Sabel.

Vendela Röhlander jobbar som marknadsförare på Högskolan i Borås. Hon ser det som självklart att högskolan är med på Kunskap & Framtid.
– Vi är en regional högskola, därför är det viktigt för oss att träffa gymnasieelever från hela Västsverige. Samtidigt tycker vi det är viktigt att framtida studenter får chans att träffa oss och våra nuvarande studenter och bilda sig en personlig uppfattning.

Fakta

Kunskap & Framtid återkommer på Svenska Mässan i november varje år. Här får du svar på frågor om jobb, arbetsmarknad, studier, studieekonomi, studera som vuxen, utlandsstudier och karriärplanering. Utställare är bl.a. högskolor/universitet, folkhögskolor och vuxenutbildningar.

I år går Kunskap & Framtid 10-12 november.

Läs mer på http://www.kunskapframtid.se/