Studenter samlar in pengar till översvämningsdrabbat AIT

Universitetets rektor, Said Irandoust, tidigare rektor på Högskolan i Borås, beskriver i ett öppet brev på AITs hemsida, situationen som en ojämn kamp mot de övermäktiga elementen.

– Fredagen den 21 oktober var utan tvekan den mörkaste dagen i AITs historia. Under två veckor kämpade AIT mot naturens krafter, men till slut gick det inte att rädda vårt vackra campus från översvämning.

Universitetet, som bland annat stöds av SIDA, är en viktig del av Sydostasiens utbildningsvärld. Här skolas många stipendiestudenter från fattigare länder i regionen. En stor del av det översvämmade skolområdet består av deras studentrum. Dessa studenter har, i nuläget, ingenstans att ta vägen.

Just nu arbetar man febrilt för att kunna få igång undervisning på provisorisk nivå i andra lokaler med start 1 december.  Samtidigt försöker man få campus fritt från vatten. Said Irandoust ber därför också, i brevet, om ekonomiskt stöd – främst från alla som redan bidrar men även från privata insamlingar.

På Högskolan i Borås har en grupp studenter nu tagit initiativet till en insamling. Som förste private donator stod Björn Brorström, rektor på Högskolan. 

Studenterna uppmanar övriga som känner sig manade att hjälpa till genom att ge donationer via AITs hemsida, www.ait.asia, under fliken ”donate to AIT”.