Personal Branding – Vem är du?

Susanne Håkansson, karriärvägledare på högskolan och en av de som sitter i projektgruppen för STARK berättar om tanken bakom föreläsningen som ska gå av stapeln den 2 november. Och den är bara början. Inför  STARK-dagen har Karriärservice på Högskolan i Borås tagit fram en hel serie föreläsningar som är tänkta att stärka studenterna inför deras jobbsökning och ex-jobb. Först ut i raden är "Personal  Branding – Vill du vara ett varumärke?"

– Inom Personal Branding talas det om att hitta passion och energin för att hitta ett intressant och utvecklande jobb, förklarar Susanne Håkansson. Det talas även om att berätta en historia och sedan leva den på ett trovärdigt sätt. Att vara unik och sticka ut handlar till mångt och mycket om att vara sig själv, känna tillit till den man är och inte försöka vara någon annan.

Som exempel på lyckade varumärken nämns Zlatan Ibrahimovic och Ingvar Kamprad. Båda är duktiga på att bygga en story omkring sig själva och att ta vara på sina bästa egenskaper. Om de är trovärdiga är upp till var och en att bedöma. På en mer jordnära nivå kan det, oavsett om man söker nytt jobb eller vill utvecklas på sitt befintliga, vara det personliga varumärket som avgör framgångarna. Det kan vara lönsamt att ta reda på sitt värde inför en anställning. Det menar Susanne Sabel, central studievägledare på högskolan, och beskriver det hon kommer att föreläsa om den 2 november:

– Det handlar ju inte om att göra om sig själv, utan snarare om att ta fram det som redan finns och lära känna sig själv och sina styrkor. 

Under hösten och i januari kommer det erbjudas fler stärkande föreläsning i form av Carola Forsell som den 15 december kommer föreläsa i ämnet – Var 17 är mitt drömjobb? Som favorit i repris kommer Linus Zackrisson under januari att ge sina tips på hur du som student kan använda sociala medier i din jobbsökning samt hur dagens rekryterare googlar dig innan en eventuell anställning.

Föreläsningen Personal Branding – Vill du vara ett varumärke? hålls av Susanne Sabel, den 2 november, klockan 13:00 - 14:30 i sal C203.

Mer information på www.starkdagen.se