Riskbedömning inom logistik passar analytiske Viktor

Efter gymnasiet var det inte helt klart vad Viktor Bragd ville fortsätta med. Logistik verkade spännande och han valde att läsa en kandidatutbildning i industriell organisation och ekonomi på Högskolan i Jönköping. Där efter jobbade han som trainee med projektledning för att sedan gå vidare med studierna inom logistik. Blickarna föll på en utbildning i Borås.

-Det är en slump att det blev Högskolan i Borås. Men här fanns en utbildning som passade bra som en fortsättning efter min grundutbildning. Dessutom ligger Borås bra till geografiskt mellan Jönköping och Göteborg.

Efter ett år kan han nu summera utbildningen.
-Det är en intensiv och rolig utbildning. Lärarna är väldigt bra. Många av dem har lång erfarenhet från logistikbranschen vilket har gjort att vi har fått många bra praktiska exempel att relatera inlärningen till, säger han.

Internationell miljö bra erfarenhet

Några kurser i programmet som han speciellt uppskattade är Value Chain Management och Risk Management.
-Den första kursen var ett helt nytt område för mig. Det tar upp det område där all logistik börjar, nämligen efterfrågan av en produkt. Den andra kursen gillade jag för att den passar mig som person. Jag är analytiskt lagd. Undervisningen på magisterprogrammet är dessutom helt på engelska. Jag har bättrat på min engelska. Och klasskamraterna kommer från många olika länder. Den internationella miljön ser jag som en jättebra erfarenhet. Det är definitivt en utbildning jag kan rekommendera.

Viktor gjorde sitt examensarbete på ett företag i Tidaholm. Han och en studiekamrat byggde olika scenarier för företaget om hur de kan utforma en framtida expansion och detta arbete mottogs mycket positivt. Titeln på examensarbetet är ”Small Scale Renewable Energy (SSRE) A Supply Chain Design Case Study”.

Viktor tog examen i juni 2011 och gav sig därefter en välförtjänt semester. Nu är han i full gång med att söka jobb inom logistikbranschen. Borås är i det fallet en tillfällig bostadsort, om inget intressant dyker upp här. Stockholm, Göteborg eller Jönköping är intressanta städer med mycket logistikföretag.

- Arbetsmarknaden ser rätt ljus ut. Drömjobbet är att få känna att man är en bra tillgång på sin arbetsplats, att man är respekterad och att folk kommer till mig och frågar om råd. Jag vill bli erkänt duktig på området.

Viktor Bragd

Ålder: 26
Kommer från: Nässjö
Tidigare läst: Tekniskt gymnasium – design och produktion, kandidatutbildning inom industriell organisation och ekonomi – logistik och ledning på Högskolan i Jönköping.
Fritid: Är friluftsmänniska, fiskar och träna på gym. Umgås med vänner.
Borås som studentstad: Borås är en bra stad med en hel del att aktivera sig med utanför skolan.
Tips till nya studenter: Planera studierna och vänta inte till sista stund. Jag och en studiekamrat satte oss och gjorde en grundplanering och tänkte igenom vilka resultat vi ville uppnå. Det hjälpte jättemycket.
Plus för Högskolan i Borås förutom studierna: Bra tillgång till datorer, centralt belägen skola och bra mat i restaurangen.