Vattentät brudklänning

Studenterna har i samarbete med Chalmers Tekniska Högskola och Universeum designat en brudklänning som inte bara är vacker utan är tålig som ett funktionsplagg. Inspirationen kommer i från naturen.
– Precis som lotusblommans blad är materialet i klänningen smuts- och vattenavvisande, förklarar Emelie Ahlner, en av studenterna som arbetat i projektet.

Hon berättar att de fick materialet av Chalmers med uppdraget att göra en brudklänning som skulle finnas med på Universeums utställning.
– Eftersom tyget för tankarna till funktionskläder så bestämde vi oss för en sportigare klänning. Den största utmaningen har varit att hitta en design som håller så länge utställningen pågår, säger Emelie Ahlner.

Torsdagen den 13 oktober invigdes utställningen på Universeum där brudklänningen kan beskådas.
– Just nu går det att få tygprover på materialet så man kan testa funktionen av det. Så småningom ska det även vara möjligt att få kasta vatten på den, säger Emelie Ahlner.

Fotnot:

Studenterna som har arbetat med klänningen är: Emelie Ahlner, Jesper Danielsson, Gustav Falgén, Klara Hobbs, Elias Högberg, Emma Lindqvist och Christa van der Meer. Samtliga studerar på modedesignutbildningen i årskurs två.