Frukost ger näring åt kontaktnät

Under två tillfällen i höst anordnar Högskolan i Borås och organisationen Connect Väst frukostmöten, möten med kända entreprenörer, kreatörer eller inspiratörer. En Connect-frukost är något väldigt speciellt: redan från klockan sju brukar det vara kö utanför Sparbankssalen i Sandgärdet. Kön ringlar dock inte mot den salen utan mot dess granne med det betydligt mindre upphetsande namnet M204. När dörrarna slår upp kvart över sju trampar deltagarna in och börjar ta för sig av den uppdukade frukostbuffén. Efter att alla minglat och stillat den fysiska hungern är det dags att mata hjärnan

Ansvarig för projektet är Jonas Andersson, som jobbar med omvärldssamverkan på Högskolan i Borås.

– De här frukostmötena började som ett samarbete mellan Connect Väst, som är en ideell organisation som hjälper företag att utvecklas, och Högskolan i Borås. Man kom fram till att båda hade bra nätverk och att det fanns vinster för bägge i att göra det här. Nu har vi hållit på i lite drygt ett år.

Populära föreläsare

Frukostmötena handlar om att låta folk träffas och om att knyta kontakter. Branschfolk möter enskilda kreatörer och unga företagare. Eventen har varit mycket välbesökta; publikrekordet sattes när Blondin-Bella föreläste i våras då strax över 600 besökare kom. Även om siffrorna kanske inte når riktigt så högt i höst tror Jonas Andersson på ett snitt på 300 personer.

– Vi bjuder in föreläsare som är tydliga och intressanta för många. Det ligger på en bra tid, 07.15 – 08.45, så man kan ta en trekvart på morgonen av sin arbetstid och komma lite senare bara, så det funkar bra för väldigt många. Sen får man ju gratis frukost, det ska man inte underskatta.

Från högskolans sida ser man extra positivt på om det kommer studenter och personal vid högskolan, men Jonas Andersson betonar att en Connect-frukost är öppen för alla.

– Det sprider sig också: nu kör man likartade frukostmöten i Göteborg på Chalmers och det kommer att starta upp på många ställen i Sverige där Connect finns, vilket är över hela landet. Det känns väldigt roligt – det här är något som kommer härifrån Borås. Vi ser det som att vi på Högskolan visar på ytterligare en samhällelig nytta med oss.

Fakta:

Connect-frukostgäster i höst:
15 september: (extrainsatt) Goda exempel i kretsloppsstaden Borås
29 september: Jan Borghardt, senior advicer på Eton
10 november: Josefin Lassbo, entreprenör och HSB-alumn.
Var: sal M204, Högskolan i Borås
När: 07:15 – 08:45

Här kan du anmäla dig till frukosten