Gränslös modetalang vinnare av Show Up Fashion

Den namnkunniga juryn med bland andra H & M profilen Margareta van der Bosch och modegurun Cay Bond utsåg Elin Engström till vinnare med följande motivering:
”Vinnaren har i ett framtida helhetstänk förenat humor, stark attityd och symbolik i sin kreation.
Och på ett okonventionellt sätt vågat gå över gränser. Magin i spelet mellan manligt och 
kvinnligt har resulterat en fantasifull feminin, hoppfull look. Vi hoppas priset kan vara en
uppmuntran till det nystartade företaget Elin Eng”.

Synliggör människan

Outfiten som Elin Engström tävlade med är en kostym i transparant material med silverbrodyr, som även visades under London Fashion Week för ett par veckor sedan.
– En kostym är en slags uniform som har en tendens att standardisera identiteten hos en person. Jag vill synliggöra att vi är människor under och se till att vi inte tappar vår identitet, beskriver hon tanken med sin design.

En miljon

Vinsten innebär att Elin Engström får ta fram en kollektion tillsammans med e-handelsföretaget nelly.com och att hennes företag får ett medlemskap i Marketplace Borås under två år. Hon kommer även få en plats under Köpenhamns modevecka. Värdet på vinsten beräknas vara en miljon kronor.
– Det är helt galet.  Jag kan inte riktigt se framför mig i dag vad det kommer att innebära. Byggande av mitt företag Elin Eng kommer gå betydligt snabbare än vad det hade gjort utan vinsten i alla fall säger hon och fortsätter:

– Just nu känns allt ogripbart men det är riktigt roligt och fantastiskt. Jag är lycklig över att det finns ett klimat här som innebär att man vill hjälpa varandra och stötta. Det är det som är Borås styrka.

Fotnot: Anna Lidström, som är nyutexaminerad från masterutbildningen i modedesign vid Textilhögskolan kom på andra plats. Textilekonomstudenten Isabella Pehrsson kom på femte plats.