Modetalanger bereder plats i London

När strålkastarna släckts och publiken lämnat Freemason Hall, nära Covent Garden i London är det inte bara för studenterna att njuta av en väl genomförd visning. Nu ska allt packas och skickas hem igen.
– Jag har varit som i en bubbla hela dagen, säger Josefin Strid medan hon vant packar ner sin kollektion i en resväska.

Tredje visningen

Det är inte första gången som hon har haft en visning under en modevecka. Dels är det tredje gången som examenskollektionerna visats upp - först i Borås och sedan i Stockholm.  Josefin Strid har även haft två visningar med sitt eget modemärke, JosefinStrid.
– Jag har varit lugn i dag faktiskt. Det kanske beror på att jag är jet laggad eftersom jag kommer direkt från New York, eller så är det för att vi har gjort det här förr. Genrepet var inte så noga idag, säger hon.

Sofi Svensson, som även hon packar ner sin kollektion i korridoren, flikar in:
– Du var mycket lugnare i dag än i Stockholm. Men jag tycker det var stressigare här. Det var så mycket folk backstage.

Från Borås till London

Josefin Strid är nöjd med kvällens visning och tycker att det gick över förväntan med nästan 200 personer i publiken.
– Jag hoppas att det ska resultera att någon får ett jobb eller bra kontakter. Det är i vilket fall som helst bra att vara på plats där det händer, både för oss och för Textilhögskolan. Om några år kanske vår visning är så ”hypad” att det kommer hur mycket folk som helst, säger hon drömmande.

Masterutbildningen väntar

Plötsligt är klädstången tom och resväskan med Josefin Strids herrkollektion står bredvid henne. Nu väntar mat och kanske lite fest med de före detta klasskompisarna. Om några dagar ska hon återvända till Borås för att fortsätta på masterutbildningen i modedesign och parallellt driva sitt modemärke.
– Jag ska stanna ett par nätter till och titta på återförsäljare för mitt företag. När jag kommer hem igen är det tillbaka till skolan och att börja på kollektionen för höst/vinter 2012/2013.

Press:

Den engelska modesajten Fashion156.com beskriver visningen:” The BA and MA graduates of The Swedish School of Textiles showcased designs so diverse that the runway increasingly resembled a history of fashion inspiration with an encyclopedic array of textures, fabrics and experimental craftsmanship”. Läs hela artikeln här

Isabella Falkirk, Per Axén, Freja Sundberg

Stina Eklund, Maline Nordin, Mari Miltvedt

Sofi Svensson, Linda Larsson, Maja Dixdotter

Elin Engström, Josefin Strid, Clara Flygare

Anna Forsman, Ida Klamborn, Anna Lidström

Laura Clausen, Salisa Phuwanawijak, Sarah Torkelsson