Nu drar vi igång de nya utlånings- och återlämningsautomaterna

Välkommen in att testa de nya automaterna. Personal finns på plats för att visa och svara på frågor kring hur de fungerar.

Låna

På entréplan i biblioteket finns två låneautomater placerade. För att låna böcker använder du dig av ditt chip tillsammans med din PIN-kod. I automaterna kan du låna dina böcker men även se en lista på vad du har lånat samt låna om de böcker som så medger. När du lånat kan du välja om du vill ha ett papperskvitto eller få ett kvitto skickat till din e-postadress.

Återlämna

Återlämningsautomaten är placerad till höger om bibliotekets entré. Det innebär att du nu kan återlämna böcker när biblioteket är stängt. Här lämnar du både de böcker du lånat ur bibliotekets samling samt dina fjärrlån. Kom ihåg att ta ett kvitto på dina återlämnade böcker.

Mina lån

Den nya inloggningen till sidan “Mina lån” tas i drift efter de förändringar som de nya automaterna krävt. På “Mina lån” kan du bl.a. se vilka böcker du lånat samt återlämningstiden för dem. Det är även via inloggingen som du kan reservera utlånat material.

Studenter och personal vid HB

Studenter och personal vid högskolan loggar in med sina vanliga inloggningsuppgifter på HB - d.v.s användarnamn och lösenord. Det går även att logga in med personnummer och PIN-kod.

Externa studenter och allmänheten

Grupperna Externa studenter och Allmänheten loggar in med personnummer och PIN-kod.

Som sagt, välkomna in att prova de nya automaterna. Tveka inte att kontakta personalen vid problem och frågor.