En kväll i inspirationens tecken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspirationsföreläsningen har blivit något av en tradition. För femte året bjöd Institutionen för vårdvetenskap in yrkesverksamma sjuksköterskor till föreläsning, mingel och mat.

– Jag hoppas och tror att det blir mycket inspiration ikväll, sa Lotta Englund, prefekt vid Institutionen för vårdvetenskap när hon hälsade alla välkomna.

Och en inspirerande kväll blev det. Elizabeth Gummesson, professionell coach och författare bjöd på sig själv när hon talade kring kvällens ämne ”Good enough”. Att släppa kontrollen när man kan är viktigt, då man inte kan ha kontroll på allt. För det mesta går det bra att lämna över ansvaret till någon annan, även om inte saker blir gjorda på exakt samma sätt som om man själv skulle göra dem.

Elizabeth Gummesson poängterade också att det är viktigt att vara tydlig med vilka förväntningar man har. Hon tog exempel ur vardagen som var lätta att känna igen sig i och hon lockade fram många igenkännande skratt.

– Vill man ha hjälp att dammsuga så är det bättre att säga det rätt ut. Att ställa fram dammsugaren mitt på golvet och sedan bli sur för att personen man lever ihop med inte dammsuger är ingen idé. Man kan ju inte räkna med att någon ska läsa ens tankar.

Under föreläsningen fick åhörarna delta i några övningar. En gick ut på att visualisera de fem viktigaste personerna i sitt liv. Det var inte många som räckte upp handen på frågan om man hade sett sig själv bland dessa personer.

– Den viktigaste personen som finns i ditt liv är du. Du blir aldrig av med dig själv, du kan inte ta semester från dig själv, du finns med dig själv ända tills den dag du dör, avslutade Elizabeth Gummesson med glimten i ögat.

Om du är nyfiken på att läsa mer om Elizabeth Gummesson så kan du följa henne blogg.

Röster från publiken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi blev tipsade av en kollega och därför kom vi hit. Det är första gången vi är här och det är både roligt och nyttigt!

Dorota Wraga med Bianca tillsammans med Jenny Andreasson, infektionskliniken på SÄS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har varit här tidigare år och ikväll bjöds vi på många skratt. Det är kul att komma tillbaka till högskolan och träffa lärare. Det är viktigt att värna om vårt samarbete. 

 

Maria Glemfelt, SÄS, Erika Björklund, Borås stad samt Helena Edvardsson, Ulricehamns kommun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är här för tredje året i rad. Det var en väldigt bra föreläsning. Jag tycker att Elizabeth Gummesson är jättebra att lyssna till Hon hade en del intressanta tankar om hur man behandlar sig själv.

Ulrika Torstensson, Självdialysen på SÄS.

Jag fick ett tips om den här kvällen och det lät intressant. Jag har inte varit här förrut, men det var ett jättebra arrangemang och jag fick med mig många idéer hem.

Ann-Sofie Johansson, strålbehandlingen, SÄS


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var många som köpte Elizabeth Gummessons böcker i pausen.