Ryktet om en bra byggingenjörsutbildning kom ifatt Niklas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varför valde du att studera till byggingenjör?

-Jag läste teknik med inriktning mot arkitektur på gymnasiet så intresset vaknade redan där. Vi fick lära oss grunderna om hur till exempel ett hus ser ut bakom fasaden samt rita upp hus i CAD. Jag hade hört talas om Högskolan i Borås och byggingenjörsutbildningen och hade kompisar som redan hade börjat studera.  

Varför valde du att studera på Högskolan i Borås?

-Först hade jag tänkt plugga på Chalmers, men efter ett års studieuppehåll efter gymnasiet hann ryktet ikapp mig om att Högskolan i Borås skulle vara bra och att många får jobb direkt efter examen.

Vad tycker du om utbildningen?

- Utbildningen har varit riktigt bra och hyfsat varierad. Det har varit mycket projektering. Det har passat mig bra. Jag tycker bäst om kurserna i konstruktion.

Hur ser din närmaste framtid efter utbildningen ut?

-Förhoppningsvis får jag jobb som CAD-konstruktör med allt vad det innebär, från beräkningar till ritande i något av alla CAD-programmen. Det skulle inte vara helt fel att hamna på produktionssidan som arbetsledare eller platschef heller.

Vad gör du om tio år?

-Då är jag chefkonstruktör och varvar det med att hålla i någon kurs. Kanske i något varmt land…

Vem rekommenderar du att satsa på att bli byggingenjör?

-Den som har ett genuint intresse för bygg och arkitektur eller liknande. När man är klar med utbildningen finns det möjlighet till många olika typer av jobb, vilket gör att utbildningen därmed vänder sig till många.

Niklas Alsterhem

Ålder: 23
Kommer från: Ljungskile, Västkusten är bästkusten;)
Läser till: Byggingenjör, sista terminen
Har tidigare gjort: Gymnasiestudier i teknik med inriktning mot arkitektur på Uddevalla gymnasieskola. Har jobbat som tennistränare och jobbat på Ica supermarket i Ljungskile under somrarna och efter gymnasiet. 
Gör på fritiden: Umgås med min sambo och vänner. Om vädret tillåter är det longboard som gäller.
Om Borås: Borås är en fin och kulturrik stad. 
Tips till nya studenter: Samla inte på er alldeles för mycket att göra under kurstiden. Disponera studietiden väl över hela studieperioden. Det kan vara skönt att ha utrymme att andas lite när tentorna närmar sig och inte ha allt hängande över sig i slutet av kursen.

Läs mer om Byggingenjör, 180 hp