Examensvisningen på Mercedes-Benz Fashion Week

För tredje året i rad visar avgångsstudenterna från Textilhögskolans modedesignutbildning sina examensarbeten under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm. Under den gemensamma visningen den 29 augusti visar var och en av de 14 studenterna från kandidatutbildningen sju utvalda outfits där ett utpräglat tekniskt kunnande tillsammans med kreativitet och ett personligt uttryck står i fokus.


Delar av Linnea Båganders kollektion från visningen i Borås 31 maj. Foto: Anna Sigge

Textilhögskolans unika utbildning med bland annat deras tekniskt avancerade verkstäder bäddar för en konstnärlig bredd på årets examensarbeten då många av studenterna valt att utforska och experimentera med form, konstruktion och material.

- Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm är ett självklart och utmärkt tillfälle för våra studenter att visa sina examensarbeten, säger Clemens Thornquist, utbildningsledare på Textilhögskolan. 

- Vi på Textilhögskolan som sett studenterna utvecklas till de talangfulla designers de är i dag är väldigt stolta och glada. Vi hoppas att det ska bli ett minnesvärt avslut på utbildningen och samtidigt en spännande start på deras blivande och lovande karriärer.

Nytt för i år är att Lindex gått in som exklusiv sponsor av visningen under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm i och med deras samarbete med Textilhögskolans modedesignutbildning.

Textilhögskolans studenter kommer även i år att presentera sina examenskollektioner med en visning på Vauxhall Fashion Scout under London Fashion Week den 18 september.

Årets medverkande studenter är:
Andreas Eklöf, Daniel Bendzovski, Daniel Larsson, Erik Josefsson, Greta Gram, Ina Hjelte, Johan Nordberg, Jonas Collberg, Josefin Mellander, Linnea Bågander, Madeleine Ericsson, Maria Hedmark, Sara Lundberg och Sofia Bahlner.

För mer information finns appen Exit 2012 för iPhone och iPad att ladda ner gratis.För ytterligare information om individuella designers och högupplösta bilder besök http://www.exit2012.se/md12