Johan Nordberg trea i Designers Nest

Konkurrensen är stenhård i den prestigefyllda tävlingen med designtalanger från hela Norden. Årets upplaga var mer intressant och innovativ än någonsin.
– Det känns jättekul och överraskande. Jag hade inte förväntat mig att juryn skulle utse mig till en av vinnarna, säger Johan Nordberg som i våras tog examen från modedesignutbildningen vid Textilhögskolan.

Hans kollektion ”Contour” utforskar siluetter i ett 2D/3D-perspektiv och handlar snarare om avancerade skisstekniker än materialval och sömnad.
– Kollektionen har både ett träffsäkert uttryck och en stark konsekvent idé från designprocess till färdig kollektion, säger en stolt och glad Pia Mouwitz, bitr. utbildningsledare för modedesignutbildningen.

Det var sammanlagt 27 utvalda designstudenter från nio designhögskolor i Norden som tävlade i fredags. Från Textilhögskolan var, förutom Johan Nordberg även Daniel Bendzovski och Sara Lundberg utvalda till finalen.
– Alla tre kollektionerna fick ett mycket gott mottagande från publiken. Deras plagg överraskade verkligen på catwalken, säger Pia Mouwitz.

Tredjeplatsen innebär att Johan Nordberg får en monterplats under två framtida modemässor i Köpenhamn. Men först väntar visningar tillsammans med resten av vårens avgångsklass under både Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm (29 augusti) och under London Fashion Week (18 september).


Delar av Johan Nordbergs kollektion Contour på examensvisningen i Borås 31 maj.