Lady Gaga i ironisk päls från Textilhögskolan

Direkt efter att modellerna gått av catwalken under Textilhögskolans uppmärksammade visning i Stockholm på onsdagen kom Lady Gagas stylist fram till Daniel Bendzovski och frågade om hon fick låna några plagg.

– Så hon lånade några plagg och jag åkte hem till Borås. Sedan ringde hon och berättade att Lady Gaga ville se mer av mina grejer, och då var det bara att sätta sig i bilen och köra upp med resten av kollektionen.

Daniel kom fram till hotellet i sista sekund och några timmar senare gjorde stjärnan entré framför fansen iklädd Daniels fluffiga pälsoutfit, en rosa och svart jacka tillsammans med en vit pälskjol.

– Allt verkar ha gått väldigt spontant till, hon hade tydligen provat några av mina plagg och sedan kollat upp resten på nätet och velat ha mer.

Själv fick Daniel inte träffa Lady Gaga utan fick nöja sig med managern. Superstjärnan låg och sov när han anlände.

– Efter det här känns det som att vad som helst kan hända. Det är väldigt roligt att någon som hon vill ha på sig mina kläder.

Kollektion som kritiserar

Daniel Bendzovskis examenskollektion är en ironisering av trender och framförallt det ökande användandet av päls. Han vill genom kollektionen ifrågasätta den pälstrend som råder och öka medvetenheten kring konsumtion.

På måndag börjar Daniel Bendzovski på masterprogrammet i mode på Textilhögskolan. 

 

Mediaintresse

Textilhögskolans modevisning på Mercedes-Benz Fashion Week har uppmärksammats och hyllats i flera olika media:
Rodeo om Textilhögskolans visning på modeveckan
Rodeo backstage
GP om Textilhögskolans visning 
Expressen om Textilhögskolans visning  

Exit på turné

Textilhögskolans Exitutställning 2012 visas under London Fashion Week den 18 september.