Sweden Logistics delar ut stipendier till bästa projektarbete

– Vi är väldigt glada för att Sweden Logistics för andra året i rad sponsrar utbildningen med en lärobok och så det här stipendiet, säger Dag Ericsson, professor i logistik och kursansvarig.
– Det är viktigt för oss att ha ett nära samarbete med näringslivet, det är ju högskolans motto också – ”Vetenskap för profession”.

Hans Nyhlén är näringsutvecklare på Borås stad och sitter, tillsammans med Dag Ericsson, i Sweden Logistics styrelse. Det var Hans som delade ut de stora stipendiecheckarna till studenterna.
– Det här är ett bra samarbete för oss och även för Borås som stad. Logistik är en stor och viktig näring för staden och vi är riktigt bra på den, säger Hans Nyhlén.

Sweden Logistics, är en ideell förening med bas i Sjuhärad. Den fungerar som nätverk för samverkan inom logistik. Föreningens mål är att fungera som plattform i Västsverige för kunskapspridning, forskning och tillämpning av effektiv logistik.

Två studentgrupper fick ta emot stipendier:

Hanna Blixt, Annie Guu, Kun Xue, Meiyuan Huang fick pris för projektet  The Interplay between the Competitive Strategy and the Environment – a Case Study of Apple Inc and Nalli Silk

Åsa Augustsson, Therese Johansson, Ida Lindgren och Maria Pettersson fick pris för projektet Demand Chain Management  - Case study of the companies Nalli Silks and Apple Inc