Första generationens modedesigndoktorander ställer ut i London

De är alla fyra på väg till varsin doktorshatt inom det nya forskningsområdet Textil- och modedesign.

 Nu ställer Rickard Lindqvist, Karin Landahl, Stefanie Malmgren och Ulrik Martin Larsen ut utvalda delar från sina forskningsprojekt på London College of Fashion. Vernissage i London blir det tisdagen den 21 februari.

– Temat Dressed Integrity handlar om att arbeta med integritet i sin arbetsmetod på olika sätt. För mig, som jobbar med tillskärning och mönsterkonstruktion, handlar det mycket om att sätta kroppen i fokus från början och att jobba så nära grundidén som möjligt, säger Rickard Lindqvist.

Utställningen, som pågår mellan 21 februari och 28 februari består av blandade medier som film, bildserier och experimentella plagg.


Ett exempel på vad som kommer visas under utställningen. Design: Ulrik Martin Larsen

Samarbete med London College of Fashion

Rickard Lindqvist studerade modedesign på Textilhögskolan och har sedan sin examen 2005 samarbetat med flera framgångsrika modeföretag som Vivienne Westwood, Nudie Jeans och Filippa K. Hans utställning Covers, där han skapade en kollektion baserad på arbeten av andra konstnärer och designers, rönte mycket uppmärksamhet 2010.

– Efter min studietid har jag varit gästlärare i Borås och aldrig riktigt släppt kontakten med Textilhögskolan även när jag jobbat med mitt eget märke. Det har alltid varit det utforskande arbetet som har intresserat mig mest, men på min tid som student fanns inte forskarmöjligheten. När tillfället kom att kunna fördjupa sig tvekade jag inte att ta chansen.

Textilhögskolan har ett samarbete med London College of Fashion och i april 2011 kom forskare, konstnärer och designers från det engelska universitetet till Stockholm med utställningen Drawing and the body. Nu återgäldas besöket när Textilhögskolans fyra doktorander åker till London.

Dressed-Integrity

Utställningen pågår:  21-28 februari på Sumarria Lunn Gallery, 36 South Molton Lane, Mayfair,
London W1K 5AB. www.sumarrialunn.com

För mer information
Rickard Lindqvist, tfn: 0708-290500 e-post: Rickard.Lindqvist@hb.se