Malin Nilsson på Högskolan i Borås STINT-stipendiat

Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT) är ett utbytesprogram som låter högskolelärare vistas utomlands som gästlärare under en termin. Högskolan i Borås fick in två ansökningar för år 2012 och prorektor Martin Hellström nominerade båda två. Den som till slut fick det positiva beskedet var Malin Nilsson på Institutionen Handels- och IT-högskolan.
– Jag är jätteglad, skrattar Malin Nilsson. Jag känner mig djupt hedrad över att universitetet i Singapore och STINT har valt mig och jag är väldigt tacksam över högskolans uppslutning bakom mig.

Ett halvår i Singapore

Malin Nilssons stipendium gäller STINTs program Excellence in Teaching. Nu kommer hon och hela hennes familj att tillbringa höstterminen 2012 i Singapore. Malin själv kommer att undervisa på National University of Singapore – ett universitet som rankas som nummer 12 i världen inom computer science and information systems, Malins disciplin. Det är också det tredje högst rankade universitetet i Asien.
– Redan nu i april ska jag dit på en planeringsresa. Jag ska prata med dem på universitetet och höra vad de vill få ut av mig. Och sen kan jag fundera på vad jag vill få ut av dem. Dessutom måste vi hitta boende och skola åt barnen.

Viktigt med internationalisering

Malin Nilsson kommer att undervisa och interagera med kollegor och studenter för att lära sig hur deras system fungerar. Medan hon är där kommer hon att blogga och ha en facebooksida, där hon kommer att dela med sig av erfarenheterna.
Internationalisering, med utbyte av erfarenheter, anses som viktigt – inte minst i den akademiska världen. Dels tillför de som får stipendiet något till den miljö de kommer, dels tar de med något tillbaka. Det är också viktigt för att öka förståelse för studenter som kommer från andra länder.