Lindex samarbetar med Textilhögskolan

- Design är avgörande för vår utveckling och framgång. Vi är därför mycket glada över att få vara delaktiga i modedesignutbildningen, från dess start till examensvisningen. Textilhögskolan håller hög kvalitet på sin utbildning och är en plantskola för framtidens framgångsrika designers, säger Lea Rytz Goldman, design- och inköpsdirektör på Lindex.  

Lindex kommer att bland annat bistå utbildningen med kunskap om designprocessen och affärsmässighet ur ett detaljhandelsperspektiv, samt möjlighet till praktikplatser och intervjuer för avgångsstudenter.

 - Samarbetet med Lindex är viktigt för modedesignutbildningen eftersom det ger studenterna en utvecklad förståelse för sitt verksamhetsområde. Modedesignutbildningen har utvecklats mycket under de senaste åren och genom samarbetet kan vi nu ytterligare utveckla utbildningen tillsammans med en nyckelaktör med strategiska designambitioner, säger Clemens Thornquist, professor och utbildningsledare vid Textilhögskolan.

Lindex är också exklusiv sponsor av Textilhögskolans examensvisning som avgångsstudenterna från modedesignutbildningen visar under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockolm i augusti.