7 miljoner till Lärarlyftet II under 2012

 – Jag är mycket glad att Skolverket gett oss förtroende att bedriva ett närmare tiotal behörighetsgivande kurser under 2012, säger Gunilla E Magnusson, Bitr prefekt för Samverkan och uppdrag, på Institutionen för pedagogik, och tillika ansvarig för RuC, Regionalt utvecklingsCentrum, vid Högskolan i Borås.

Fokus kommer under 2012 att ligga på engelska (åk 1-3 samt åk 4-6), matematik (åk 1-3 samt åk 7-9), svenska (åk 1-3), svenska som andraspråk (åk 7-9) samt SO (åk 1-3).

Deltagare ända från Härjedalen

Kurserna ges som distanskurser på halvfart/kvartsfart. För kurserna om 15 högskolepoäng genomförs två intensivträffar och för kurserna som omfattar 30 högskolepoäng genomförs fyra intensivträffar. Intensivträffarna är obligatoriska och genomförs på Högskolan i Borås. Däremellan bedrivs kurserna interaktivt på lärplattformen PingPong och via Adobe Connect Pro, ett verktyg för kommunikation via internet.

 – Intensivträffarna är få till antalet och sammanhållna till tre dagar i stöten vilket gör att de sökande inte begränsas till regionen utan kan komma långväga ifrån. Vi har bland annat deltagare som kommer ända från Funäsdalen i västra Härjedalen, säger Gunilla E Magnusson.

 

Ansökan görs via www.antagning.se
Ansökningsportalen öppnar den 15 mars och är öppen till den 16 april.

Mer information om aktuella kurser finns på RuCs webbsida www.hb.se/ruc .

Ytterligare information om hela satsningen på Lärarlyftet II finns hos på www.skolverket.se