Lågkonjunkturen fick fart på tankar om högskolestudier

Varför valde du att studera industriell ekonomi – affärsingenjör?

-Jag kände att det var dags för en förändring i arbetslivet då jag har arbetat i nästan 15 år. Och vintern 2008 drabbades företaget där jag arbetade av lågkonjunkturen. Jag började undersöka möjligheter att vidareutveckla mig själv. Eftersom jag under hela mitt arbetsliv har arbetat med teknik blandat med ekonomi så var Industriell ekonomi ett intressant utbildningsval.

Varför blev det Högskolan i Borås?

-Jag är gift och har två barn och bor i Borås där familjen trivs väldigt bra, därför var Högskolan i ett självklart val. Det är nära och lätt att ta sig fram i centrum med cykel.

Vad tycker du om utbildningen? Några favoritkurser?

-Utbildningen har i stort sett varit mycket bra. En favoritkurs är byggprojekt, där vi parallellt med studierna arbetar med ett företag. Vi får användning av de teoretiska byggstudierna och samtidigt även praktiskt se hur de löser uppgifter på arbetsplatsen vilket är väldigt givande.

Vad gör du om tio år?

-Då arbetar jag på ett större företag med utveckling/forskning eller miljöarbete, där jag kan tillämpa mina kunskaper och erfarenheter och vidareutvecklas.

Vem rekommenderar du att läsa till affärsingenjör? 

- Utbildningen kombinerar teknik och ekonomi vilket ger en bred bas när man kommer ut i arbetslivet. Denna kombination gör att man kan jobba som projektledare, inom till exempel industribranschen, eller som produktutvecklare.

Tips till nya studenter

-När läraren säger till er att planera era studier så att ni hinner plugga till tentan, lyssna på dem! Då lär ni er för livet och inte för en fyratimmars tenta! Och glöm inte, skratta, ha roligt och ta vara på tiden, då går allt mycket lättare med studierna.

Maria Lindqvist

Ålder: 40
Kommer från:
Borås
Har tidigare gjort: 4-årig teknisk utbildning inriktning bygg; väg- och anläggning på Sven Erikson gymnasiet i Borås. jobbat som reservdelsförsäljare på Hammar Maskin AB i Olsfors.
Om Borås: Borås är en mycket fin och vacker stad. Med mycket kultur och natur. Rekommenderar Ryssby Klints utsiktsplats som ligger i ett naturreservat och där du ser ut över hela Borås. En annan favorit är Ramnaparken med sina underbara omgivningar av skog, sjö och fågelplats och även midsommarfirandet samt teaterföreställningar.
Fritid: Arbetar ideellt med Hestraskolans förening med att stödja barnen i omsorg och utbildning. Är mycket ute i natur och mark med familjen. Löpträning, golf och jakt.

Läs mer om utbildningsprogrammet Industriell ekonomi - affärsingenjör