Satsning på ingenjörsutbildning kändes helt rätt

Varför valde du att studera industriell ekonomi – arbetsorganisation och ledarskap på Högskolan i Borås?

-Det är en ren slump. Jag jobbade ett år efter gymnasiet, men kände sedan att det var dags att ta sig tillbaka till skolbänken. De utbildningar som intresserade mig mest var de som berörde ledarskap och projektledning och jag hade inga egentliga planer på att bli ingenjör. Att det blev Högskolan i Borås är för att för att jag inte var redo att flytta från Göteborg och för att det är bra pendlingsmöjligheter till Borås.

Vad tycker du om utbildningen?

-Med en termin kvar av min utbildning tycker jag att den överlag har varit väldigt bra. Variationen av kurser i programmet gör att man får en bred grund att stå på, vilket tydligt märks nu när det börjar bli dags att göra examensarbetet.  De kurser som jag uppskattat mest är kurserna i statistik, matematik och projektstyrning. Med facit i hand är jag otroligt glad att jag valde att läsa industriell ekonomi – arbetsorganisation och ledarskap. Hade jag fått göra mitt utbildningsval igen hade jag inte ändrat något. 

Vad gör du om tio år?

-Då har jag förhoppningsvis en ledande position på ett stort internationellt teknikföretag.

Vem tycker du ska välja den här utbildningen?

-Utbildningen är så bred så den passar nog väldigt många, men jag skulle rekommendera den till personer som är intresserade av ledarskap och som kan se sig själva arbeta inom teknikbranschen.

Vad tycker du om Borås?

-Jag tillbringar inte allt för mycket tid i Borås eftersom jag pendlar, men det en mysig stad om man tänker efter. Det finns gott om aktiviteter för den som vill engagera sig. 

Var är din favoritplats?

-Det är att under våren köpa med sig en kaffe från Stora torget och sätta sig i solen på trappan utanför högskolans bibliotek.

Tips till nya studenter

-Gå in med rätt inställning till de olika kurserna, oavsett om de verkar givande eller inte. Det hjälper mer än vad man tror. Njut av din studietid, för den är över fortare än vad man kan ana.

Malin Dahl

Ålder: 22
Kommer från: Göteborg
Har tidigare gjort: Gått på Sigrid Rudebecks gymnasium i Göteborg, jobbat ett år inom restaurangbranschen.
Gör på fritiden: Tränar thaiboxning, fika (älskar kaffe)

Läs mer om utbildningsprogrammet Industriell ekonomi - arbetsorganisation och ledarskap