Intresse för siffror och språk ledde till civilekonomutbildning

 

Varför valde du att utbilda dig till civilekonom?

-Jag har alltid tyckt om att lära mig nya saker och är väldigt driven av det. Att analysera komplexa situationer och arbeta med siffror har jag också alltid gillat. Valet föll därför på civilekonomprogrammet, bland annat på grund av utbildningens bredd. Plus att den ger mig möjlighet att lära mig mycket om ekonomi och grundläggande strukturer i samhället.

Varför valde du att studera på Högskolan i Borås?

-Jag är uppvuxen i Borås och har alltid trivts väldigt bra här. Innan jag ansökte till Högskolan i Borås kollade jag runt på andra lärosäten, men kände till sist att Borås nog skulle passa mig bäst. Jag gillar atmosfären i Borås, här finns en entreprenörsanda som vi boråsare kanske tar för given, men som i jämförelse med andra städer nog är ganska unik.

Vad tycker du om utbildningen?

-Utbildningen är väldigt bra. Efter utbildningens start märker man ganska snart att man hela tiden lär sig tänka i nya banor, får nya angreppssätt och praktiska verktyg att använda i olika situationer. Sådant som man kanske inte reflekterade över innan får ett helt nytt ljus. Jag tror att vi kommer ha stor nytta av mycket av det som vi läser.

Hur ser din närmaste framtid ut efter utbildningen?

-Förhoppningsvis består den av jobb i en varierande miljö. Kanske inom bankvärlden eller på ett internationellt företag, där jag kan få chansen att använda både mina språk- och ekonomikunskaper. Egentligen tycker jag det är viktigt att inte detaljplanera, utan ta framtiden som den kommer. Ofta dyker det ändå upp möjligheter som man inte räknat med från början, och då tror jag det är viktigt att kunna vara flexibel.

Vad gör du om tio år?

-Då gör jag något som jag tycker mycket om. The sky is the limit!

Cecilia Malmberg

Ålder: 21 
Kommer från:
Dalsjöfors strax utanför Borås.
Har gjort före studierna på Högskolan i Borås: Har gått gymnasieprogrammet samhäll - European Language Studies på Bäckängsgymnasiet i Borås. Arbetat som serviceassistent inom äldreomsorgen, kundtjänstmedarbetare och orderadministratör, jobbat på DC-enheten på H&M Online i Borås.
Gör på fritiden: Gillar fotboll, så det blir många matcher på Borås Arena för att heja fram Sveriges bästa lag, det vill säga Elfsborg! Dessutom gillar jag teater väldigt mycket, och mitt intresse för språk hänger kvar sedan alltid. Läser en del, fikar på Café Viskan i Borås och spenderar mycket tid med nära och kära.
Tycker om Borås: Jag gillar Borås väldigt mycket. Mycket beror dock på vad man söker. Är man storstadsmänniska som älskar storstadspuls så kanske inte Borås kommer högst upp på listan, men om man gillar gemytligheten som en lite mindre stad ger så är Borås ett bra val. Borås som studentstad blir vad du gör den till. Den som vill engagera sig kan göra det och den som vill vara mer anonym kan vara det.