Kollegialt lärande lärare på mässa

Flera tusen lärare deltog i en mässa på Åhaga i Borås under höstlovet där syftet var kollegialt lärande. Institutionen för pedagogik vid Högskolan i Borås deltog med föreläsningar om Förskolan som språkstimulerande arena och Värdegrund, människosyn och yrkesetik som besöktes av flera hundra yrkesverksamma.

I högskolans monter fanns även möjligheten för besökarna att ställa frågor och få information om vilka möjligheter till fortbildning och validering som erbjuds av Högskolan i Borås. Under de två dagarna som mässan pågick besöktes montern av flera nu yrkesverksamma lärare och förskollärare som utbildat sig vid högskolan.

– Vi på Institutionen för pedagogik tycker att det är jätteroligt att träffa våra alumner vid olika tillfällen. Extra kul tycker vi att våra alumner visar ett stort intresse till att engagera sig i lärarutbildningen igen efter några år i verksamheten, berättar Irene Arvidsson, biträdande prefekt vid Institutionen för pedagogik.

– Flera besökare ville veta hur de kan bli VFU-handledare och mentorer till de studenter som är läser till lärare och förskollärare, vilket är viktigt för institutionens verksamhets kvalitet, berättar Irene Arvidsson.