Prisade studenter får stipendium på 50 000 kronor

Studenterna Kristin Rudenstam och Josefine Blom fick i förra veckan ta emot stipendiet DF Academic Award 2012 vid branchorganisationen Direkthandelns Förenings gala i Stockholm. Fastighetsentreprenören Wonna I de Jong fanns på plats för att dela ut priset på galan som var något utöver det vanliga.

- Galan var mycket påkostad och trevlig med god mat och underhållning, säger Kristin.

Stipendet som är på 50 000 kronor fick de för magisteruppsatsen i företagsekonomi om CSR, Coperative Social Responsibility, en studie om företags samhällsansvar. Ämnet valde de eftersom det kändes intressant.

- Den som någon gång skrivit en uppsats vet vilken process det är att välja uppsatsämne och det var verkligen inte lätt, men vårt val föll tillslut på CSR. Detta eftersom CSR är något som intresserat oss genomgående under våra fyra år inom akademin och det finns så mycket inbakat i begreppet att vi ville göra ett försök till att undersöka det närmare. Vi ville bland annat undersöka hur olika symboler och tolkningar av CSR påverkar kommunikationen av begreppet bland företag. CSR är ett stort begrepp vars betydelse kan se olika ut för olika människor och företag. Här vill vi inte agera moralpoliser utan vi var snarare nyfikna på hur företag ser olika på CSR, hur de externt väljer att kommunicera sitt arbete med CSR och vad det har för betydelse för företagets förtroende, image och identitet säger Kristin.

Vid frågan vad de ska göra för pengarna svarar de gemensamt att bidraget kommer väldigt lägligt efter fyra år av studier. Vem vet, kanske blir det dessutom ett återbesök till deras fantastiska intervjuobjekt för att tacka dem personligen för deras engagemang.