Nya Sociala medier-priset utannonseras

Från och med fredag den 12 oktober kan du nominera kandidater till Borås nya stipendium – Sociala medier-priset. Sparbankstiftelsen Sjuhärad har beviljat medel till Högskolan i Borås för att dela ut stipendiet vars syfte är att ”uppmärksamma en person som gjort väsentliga insatser sett ur ett samhällsutvecklingsperspektiv inom sociala medier-området.”

– Det händer mycket inom sociala medier och kring sättet hur människor kommunicerar idag. Det tycker vi är värt att uppmärksamma genom det här stipendiet, säger Margareta Lundberg Rodin, prefekt vid Institutionen Biblioteks- och informationsvetenskap/Bibliotekshögskolan.

Både privatpersoner och organisationer kan nominera personer till stipendiet. En jury, som består av representanter från Sparbanksstiftelsen, Borås Stad, Borås Tidning och Högskolan i Borås, kommer att besluta vem som ska få priset. Fredag den 12 oktober firas Bibliotekshögskolans 40 –årsjubileum och då kommer priset att utlysas och nomineringstiden löper till årsskiftet.

Högskolan i Borås bedriver forskning inom området sociala medier. Tillsammans med Borås Stad anordnas dessutom varje år den gemensamma konferensen Mötesplats Sociala Medier. Vid nästa konferens, den 14 maj 2013, kommer Sociala medier-priset att delas ut.

Stort jubileumsfirande 12 oktober 

Drygt 200 personer har anmält sig till festligheterna. Alla som har studerat eller arbetat på Bibliotekshögskolan har blivit inbjudna och bland gästerna syns många välkända namn i branschen, till exempel riksbibliotekarie Gunilla Hedenberg från Kungliga Biblioteket och Inga Lundén, ordförande i Svensk Biblioteksförening.

– Vi har fått till en bra mix bland gäster och talare. Det blir både tidigare anställda och studenter som får chansen att mingla med de som nu arbetar och studerar på Bibliotekshögskolan. Det kommer att bli en rolig dag och jag ser verkligen fram emot att fira tillsammans med alla gäster, säger Margareta Lundberg Rodin.

Före detta statsminister på plats

Ingvar Carlsson, som hade ett finger med i spelet när Bibliotekshögskolan bildades på 1970-talet, kommer att vara en av de som håller tal under firandet.

Dagen börjar med en förmiddagskonferens där institutionens aktuella forskning presenteras. Klockan 14:00 drar jubileumsprogrammet igång med bland annat lärar- och forskarkavalkad, musikunderhållning och mingel.

Dagen avslutas med fest på Grand Hotel i Borås.

Fredag 12 oktober

Se hela programmet
Läs mer om Bibliotekshögskolan på jubileumsbloggen
Här nominerar du till Sociala Mediepriset