Välkomna alla nya studenter!

Kolla in alla bilder på högskolans Facebook och Instagram (hogskolaniboras)!

För vissa började terminens första dag tidigt på Nils Ericsonterminalen i Göteborg. Där erbjöd högskolan tillsammans med Västtrafik och Nettbuss de nya pendlande studenterna nio extrainsatta bussar som tog dem direkt till Borås. Studentfaddrar från högskolan var på plats och tidningen Metro och kaffe delades ut. Allt för att studenterna skulle få en så bra start som möjligt på sin studietid.

Väl på plats i Borås var det samling på Stora Torget som gällde och därifrån promenerade studenterna, uppdelade i sina olika institutioner, till Folkan för att hälsas välkomna av rektor Björn Brorström och Studentkåren i Borås ledning.

Introduktionen för nya studenter pågår i två veckor och på Studentkårens webb hittar du hela schemat med alla evenemang. 

Vinn en iPad!

Högskolan i Borås har en tävling för alla som är med under introduktionen. Tagga dina bästa bilder från introduktionsveckorna på Twitter eller Instagram med hashtagen #hbintro12. Då är du med och tävlar om en iPad! Tänk på att du måste ha en öppen profil för att vi ska kunna se dina bilder.

Du kan följa Högskolan i Borås på Facebook, Twitter och Instagram (hogskolaniboras) för att kolla på bilder, bli uppdaterad om det senaste som händer och hitta nya kompisar.

Många internationella studenter på högskolan

Närmare 250 internationella studenter och utbytesstudenter kommer läsa på Högskolan i Borås i höst. Många av studenterna kom redan förra veckan och de stannar på allt ifrån utbyten på ca tre månader till hela bachelor- och mastersprogram. 

Studenterna kommer från bland annat Tyskland, Frankrike, Taiwan, Mexico, Indien, Pakistan, Kina och Ryssland. Flest utbytesstudenter tar Textilhögskolan emot denna termin. Största gruppen studenter kommer från Tyskland, Frankrike och Kina.