5 år på Facebook firas med guldkant

"Unna dig Nobelservisen i studentpentryt" eller "Unna dig ett wienerbröd till kaffet och bullen". Ingen har väl kunnat missa affischerna som sitter överallt på högskolan. Men vad är det här Guldkantsstipendiet för något?

 – Guldkantsstipendiet är en tävling som ger studenterna möjlighet att vinna stipendier inom olika kategorier. Syftet med tävlingen är att få studenterna att gilla vår Facebooksida så att de kan ta del av all studentnyttig och bra information vi delar med oss av där, berättar Maria Karlsson som är webbredaktör på högskolan och ansvarig för tävlingen.

 12 stipendier på 500 kronor vardera finns i potten. Kategorierna är bland annat Sömnstipendiet, Sittningsstipendiet och Litteraturstipendiet. Vinnaren får man välja bland presentkort från tre olika butiker och webbshoppar inom respektive kategori.

Bästa motiveringen vinner 

Högskolan i Borås har 15 000 studenter och i dagsläget ungefär 4 200 likes på Facebook. Sidan ses som en viktig kommunikationskanal för studenterna som läser på högskolan.

– Vi hade en önskan till om att få in fler av våra befintliga studenter på vår Facebooksida och samtidigt göra något kul för studenterna nu när vi fyllde fem år. Vår reklambyrå Mecka kom tillbaka med den här idéen och sedan har vi finslipat på den tillsammans.

Fem år på Facebook
27 mars 2008 skapade Högskolan i Borås sin Facebooksida.
Läs mer om Guldkantsstipendiet: http://www.facebook.com/hogskolaniboras

Tävlingen pågår till och med 10 april och det är redan många som har sökt stipendierna. Vem som vinner beslutas av en jury på högskolan och utannonseras i mitten av april.

 – Man måste motivera varför man förtjänar stipendiet så det är den fyndigaste eller bästa motiveringen som vinner. Det är roligt att många är med och tävlar, och vi märkte direkt att antalet likes på Facebook gick upp!

Text: Ida Borenstein
Foto: Henrik Bengtsson