Johannas grafiska mönster vann designtävling

I höstas utlyste Högskolan i Borås en tävling där alla studenter fick vara med och designa produkter som bland annat ska användas till gåvor till dem som besöker högskolan. Vinnare av tävlingen blev Johanna Samuelsson, som läser andra året på Textildesign. Den första produkten hon designat, muggar, har precis kommit från tryckeriet.

– De blev precis som jag tänkt mig. Muggarna har ett grafiskt mönster som är skapat av trianglar med variation i formen.  Tanken med mönstret är att det förändrar sig runt muggen, att skapa en rörelse i mönstret. Inspirationen till mönstret kommer från sågtandstaket på Simonsland, och det känns kul med tanke på att jag kommer att gå i den byggnaden i höst.

Som textildesigner kan man uttrycka sig på många sätt förklarar Johanna, men med vissa ramar.

– Jag har läst konst tidigare och där är man mycket friare. Som textildesigner måste jag ta hänsyn till tekniken, det blir mer som en utmaning. Men det är precis det jag gillar, att få lösa ett problem.

Johanna Samuelsson har även designat en handduk som kommer att vara klar i maj. Alla produkter finns att köpa i högskolans reception.

Text och foto: Jennifer Tydén