Nya tentamensrutiner på THS

Läraren lägger in tentan i schemat, tänk på att göra det minst fem veckor innan tentan ges samt att välja aktivitet tentamen samt att skriva signaturen TEN i bokningen.

Administrationen på THS öppnar anmälan fyra veckor innan tentan ges.

Studentcentrum bokar salar och vakter.

Sju dagar före tentan stängs anmälan för studenter.

Senast fem dagar före tentan skickar ni tentan till tentamen@hb.se eller studentcentrum@hb.se. Tänk på att använda de mallar som finns så att framsidan blir rätt. Ni ska alltid använda framsidan för kodade tentor, då alla tentor på THS är anonyma. Var tydlig med vilka hjälpmedel som är tillåtna. Från och med den 1 augusti skrivs alla tentor ut dubbelsidigt, om du inte vill det så lägg in en blank sida mellan dina sidor i tentan så att det blir rätt vid utskrift. Tänk också på att skriva i mailet om du vill att tentan ska skrivas ut i färg (gäller ex väv), om du vill att Textilhögskolans miniräknare ska vara med samt om du kommer och lämnar tygprover eller annat som ska vara med så Studentcentrum får veta detta.

Studentcentrum sköter sedan utdelning av tentor till vakter osv.

När tentan är över finns tentorna på Studentcentrum där lärare får hämta tentorna för rättning, alltså inte längre på administrationen på THS.

Rättade tentor lämnas till utbildningsadministratör på THS för avkodning och inrapportering av betyg.

Utbildningsadministratör lämnar tentor till studentcentrum för utdelning till studenter.

Det är viktigt att beakta att det är nu är Studentcentrum som sköter den största delen av tentamenshanteringen för lärare. Tänk därför på att vara ute i god tid.

En genomgång av tentamensrutiner kommer hållas under Textilhögskolans kick off 15-16 augusti. Har du frågor eller behöver hjälp kan du kontakta Viktoria Sandblom