Projektet Redesign slut – men utmaningarna på webben fortsätter

– Bara för att Redesign-projektet nu går mot sitt slut betyder inte det att vi slutar att jobba med webben. Det är många utmaningar kvar att ta tag i, förklarar Ida Danell.

Utmaningarna består till exempel av att rätta till buggar och fel så att allting fungerar så bra som möjligt. Inför terminstart är det framförallt fokus det nya Kurs- och programtorget.

– Ett annat område som högskolan arbetar intensivt med är forskningswebben och med att fortsätta anpassa struktur och innehåll till det målgruppstänk som är nytt för vår webbplats.

Webbplatsen är numera uppdelad i tre delar som riktar sig till de olika målgrupperna externa besökare (presumtiva studenter i första hand), befintliga studenter och personal. I och med att innehållet på webben i stort sett inte gjordes om utan endast flyttades över från den gamla webbplatsen i våras återstår att anpassa texter till det nya målgruppstänket.

Hur har responsen varit bland personalen sedan den nya webben lanserades?

– Vi har fått mycket positiv respons, de flesta är överens om att vi gått till något mycket, mycket bättre. Sedan är det många som har åsikter och det är svårt att göra alla nöjda. Jag vill också poängtera att en webb aldrig blir färdig utan är i ständig förändring, det finns alltid plats för förbättringar!

Hör av dig!

Eftersom webbprojektet nu går in i förvaltningen kommer mejladressen nywebb@hb.se att stängas ner. Har du frågor eller synpunkter på webben – mejla istället till kommunikation@hb.se

Text: Ida Borenstein
Foto: Henrik Bengtsson