Sprillans nya studentlägenheter invigda

De nya studentlägenheterna ligger precis bredvid Textile Fashion Center där Textilhögskolan huserar sedan 1 augusti och på andra sidan vägen ligger högskolans övriga byggnader. Ett minst sagt bra läge för en Boråsstudent.  

Roland Andersson, ordförande i AB Bostäder och tillika ordförande i högskolans styrelse, inledde dagens högtidligheter med ett tal.

– Jag är väldigt glad att vi fått till de här bostäderna, det är ett behövligt tillskott i staden. Det är roligt att se att de blivit uthyrda direkt allihop, det var namn på samtliga brevlådor när jag kikade in.

Bengt Engberg och Roland Andersson på invigningsceremonin.

Borås bra jämfört med större städer

Det behövs byggas fler studentlägenheter i Borås visar den utredning som gjordes av högskolan i våras, trots att staden har det bättre på området än många andra, större studentstäder.

Therése Andersson, ordförande för Studentkåren i Borås och Kristoffer Karlsson, vice ordförande.

– Här i Borås får alla som söker bostad ett permanent boende under terminens gång. Det är absolut bättre än i många andra städer. Samtidigt är efterfrågan stor och det är alltid positivt att det byggs fler studentbostäder, som de här på Simonsland, menar Therése Andersson, ordförande för Studentkåren i Borås och tillägger:

– Nu när det nya kongresshuset byggs försvinner ju en del studentbostäder så därför är det extra bra att de här byggs.

Utsikt från en av de studentlägenheter som håller på att byggas i kvarteret Simonsland.

Tre typer av lägenheter

De nya studentlägenheterna finns i tre olika storlekar, en på 20 kvm som kostar ca 3 900 kr/mån, en på 24 kvm som kostar ca 4 100 kr/mån och en lite större lägenhet på 35 kvm som kostar ca 4 900 kr/mån.

– Lägenheternas standard och storlek motsvarar de vi byggde i kvarteret Bifrost för två år sedan. Men här är läget mer unikt, med Viskan som rinner under själva byggnaderna och närheten till nya Textile Fashion Center, säger Bengt Engberg, affärsutvecklingschef på AB Bostäder i Borås.

Så här ska det bli. Visionsbild på det färdigbyggda området med studentlägenheter.

Läs mer

Hur ser behovet av studentlägenheter ut i Borås? Högskolans egna utredning.

Studenthyrorna i Skrapan dyrast i landet, nyhet på Sveriges Radio

Text: Ida Borenstein
Foto: Suss Wilén