Var med och påverka för en hållbar samhällsutveckling

Bild på studenter

Högskolan i Borås tar ledningen för en överenskommelse mellan aktörer i Västra Götalandsregionen på temat ”Klimatsmart livsstil – studenter som klimatambassadörer”.

Är du intresserad?
Då är du välkommen till ett informationsmöte den 10 december 16:00-17:00 i ”Parlamentet” (M401) för att få mer information och svar på dina frågor. Intresseanmälan görs ”på plats” men kan också skickas, med en kort motivering, till birgitta.pahlsson@hb.se senast den 17 december.

Syftet är att lyfta fram unga människors idéer och synpunkter i det västsvenska utvecklingsarbetet, att studenter ska inspirera varandra till en etisk och ekologisk livsstil samt att ge studenterna en merit och ett kontaktnät inför framtida arbetsliv. Studenter ska engageras som klimatambassadörer för att inspirera andra studenter och andra aktörer, t.ex. inom handeln, till ett mer hållbart agerande.

Vad detta innebär för dig mer konkret:

  • En halv- eller heldagsutbildning för att ge dig kunskaper inom området ”hållbar livsstil”
  • En möjlighet att få ett uppdrag som klimatambassadör och/eller tillsammans med andra studenter medverka i att arrangera och genomföra en intern aktivitet och en extern aktivitet under ett år
  • Att samarbeta med studenter på andra lärosäten och med externa aktörer; företag, ideella organisationer, Borås stad m. fl.
  • En möjlighet att nätverka med framtida potentiella arbetsgivare    
  • En möjlighet att genomföra undersökningar i praktiken inom ramen för projekt/ examensarbeten i utbildningen
  • En merit i ditt CV (intyg/betyg av rektor)

Blir uppdraget av lite större omfattning utgår arvode.

 

Björn Brorstöm
Rektor