Starka band till högskolan tema till en tallrik soppa

Bröderna Voss bjöd in Roland Andersson, ordförande i Högskolan i Borås styrelse, rektor Björn Brorström, prorektor Martin Hellström, Ulrik Nilsson, styrelseordförande för Institutionen Ingenjörshögskolan, Peter Axelberg, prefekt på Institutionen Ingenjörshögskolan. Samtalsämnet över lunchen: ett lyckat exempel på ett lokalt företag med nära koppling till Högskolan i Borås och Institutionen Ingenjörshögskolan.

Martin och Andreas Voss bildade företaget som ett handelsbolag 1998 som de körde vid sidan om andra anställningar. Intresset för elektronik har alltid funnits där deras tjänster efterfrågades allt mer. Till sist blev det dags att bilda bolag år 2001. Idag jobbar de med fordonsburen elektronik i person- och lastbilar till bland annat Volvo, men företaget har också nischat in sig på ledbaserad belysningsteknik.

Vid sidan om tar Martin Voss, Pontus Liljerup och Ulf Carlsson uppdrag i undervisningen på högskolan och de har också egen kursverksamhet inom företaget.
-Kursverksamheten är ett roligt inslag som vi gärna skulle vilja göra mer av, säger Martin Voss.

-Det är roligt att se att man här fortfarande har en så nära anknytning till högskolan, säger Peter Axelberg, prefekt på Institutionen Ingenjörshögskolan.

Br. Voss ingenjörsfirma AB är ett litet framgångsrikt företag inom elektronikbranschen med bland annat Volvo som kund. Företaget ligger några stenkast bort från högskolan. Företaget verkar både inom konstruktion och konsultverksamhet och omsätter närmare sex miljoner kronor.

De anställda har alla anknytning till Institutionen Ingenjörshögskolan.  Bröderna Voss är tidigare studenter, likaså kollegan Pontus Liljerup. Martin Voss, Pontus Liljerup och Ulf Carlsson, också tidigare student, undervisar i elektroteknik på Ingenjörshögskolan, Henric Eriksson och Emma Lindblad är tidigare studenter på Ingenjörshögskolan.