Hallå där Josefin Bägerfeldt som vann fyra Guldkantsstipendier!

Du läser till lärare här på Högskolan i Borås, hur hamnade du här?
– Det är en rätt rolig historia, jag kommer ifrån Falköping och visste att jag ville läsa till lärare. Jag kom in på en distansutbildning, men kände att en campusutbildning hade passat mig bättre. Då föll det sig så lyckligt att dagen innan terminsstart så ringdes jag upp av antagningen här i Borås och fick frågan ”vill du börja på grundlärarutbildningen imorgon klockan 9?” Det var bara att packa och sätta sig på ett tåg!

Brukar du vara med i tävlingar?
– Det går i perioder, men om det är något som jag verkligen vill vinna eller om det är en rolig tävling så brukar jag vara med.

Hur var det att vinna fyra av tolv Guldkantsstipendier?
– Jag satt och pluggade och märkte att en kompis hade taggat mig i ett inlägg på Facebook, det var inlägget om min första vinst. Några timmar senare så såg jag att jag hade vunnit ett till. Det var jätte kul att ha vunnit två, det trodde jag inte att jag skulle göra. Sen när de tredje och fjärde vinsterna rullade in kändes det helt sjukt.

Vad ska du göra med dina presentkort?
– Mitt SF presentkort, från Kulturstipendiet, kommer jag använda till att bjuda min pojkvän och två andra goda vänner på Ironman 3. Jag fick ett presentkort på H&M från Sittningsstipendiet, det kommer jag använda till att köpa en klänning till Mopeds vårmiddag. Sen så kommer jag gå till Hemtex och köpa en ny kudde för mitt presentkort från Sömnstipendiet. Sist men inte minst blir det en fin väska samt en pärm från Åhléns, där jag valde ett presentkort från Karriärstipendiet.

Har du några tips på hur man lyckas i tävlingar?
- Rim är alltid roligt, både för den som skriver och för den som läser. Sen är det bra att ha mycket tid på sig och inte stressa. Jag satt och skrev på alla mina bidrag i en dryg vecka medan jag pluggade. När jag kom på ett bra rim eller ord som passade så skrev jag helt enkelt ner det.