Magisterutbildning ger ömsesidigt kommunikationsutbyte

Lillemor Torstensson, tidigare student på magisterutbildningen i strategisk information och kommunikation, och Kristian Windahl, VD för Myohliv, Lillemors kontaktorganisation under utbildningstiden, delar med sig av sina positiva erfarenheter kring sitt samarbete.

– Vi vill dela med oss av våra erfarenheter eftersom mitt och Kristians samarbete kan vara till nytta även för andra studenter, för programansvariga och andra kontaktorganisationer, säger Lillemor Torstensson.

– Jag ville vara med för att jag få möjlighet att fördjupa mig i kommunikationsfrågor och tänkte att det här är en bra grej för mig, förklarar Kristian Windahl.

– Kristian hade hela tiden en positiv och öppen attityd. Han ställde bra frågor, som gjorde att jag fick tänka till. Det är viktigt med en så bra kontaktperson, säger Lillemor, som valde en bransch hon inte hade någon kunskap om.

– Det gav mig väldigt mycket när du frågade om saker och jag fick tänka till på vad jag skulle ha för nytta av projektet, konstaterar Kristian.

Han var öppen för de nya tankar och idéer som Lillemor presenterade. Under Lillemors första möte med hela organisationen, väcktes engagemang för kommunikationsfrågor och informationshantering.

– Det var förlösande med en sådan här diskussion hos oss. Jag fick information och kunskap, från Lillemor som jag som ledare aldrig annars skulle fått. I organisationen frågade vi oss, ”Vad är en nyhet, varför säljer jag detta?” Lillemor hjälpte oss att ”produktifiera” våra tjänster och hjälpte oss att förstå hur vi skulle kommunicera ut. Lillemor är i alla högsta grad bidragande till ökad försäljning hos oss, säger Kristian.

Lillemor har fått med sig en hel del nyttigheter för framtiden.

– Jag ska tillbaka till mitt gamla arbete och verktygslådan som jag fått med mig kommer jag att plocka fram. Jag kommer att fokusera på varför det är så viktigt med kommunikation i en organisation, förklarar hon.

Maria Lindh och Birgitta Wallin, programansvariga för magisterutbildningen i strategisk information och kommunikation, vill stärka kommunikatörsrollen både i och utanför organisationer. De är nöjda med att kontaktorganisationer, lärare och studenter har haft ömsesidig nytta och utbyte av varandras kunskaper.

– Vi ser att vi skulle vilja ha kontakt med fler företrädare för kontaktorganisationerna för att utveckla programmet än mer, säger Birgitta Wallin.

Text: Anne Liljenbäck
Foto: Privat