Masterstudent förgyller Chalmers campus

Utställningen är resultatet av ett studentuppdrag som Akademiska hus utlyst för att påverka miljön på Campus Chalmers Johanneberg men också för att inspirera till mer interaktivitet. Nilla Berko tog fasta på uppdraget och blev en av sju personer som får bidra till utställningen. Hennes konstverk är två stora kopparflätor på en plats där många genar.
 – Jag vill bryta upp invanda rörelsemönster genom mina textila strukturer men samtidigt inte förstöra vägen helt. De ska se den vardagliga platsen i ett nytt ljus.

Och det är just ljuset som kommer att bli en del av konstverket.Dels kommer materialet avge vissa skuggor men också spegla ljuset eftersom det till en början är glansigt.
– De som kommer att passera verket ofta kommer också se hur det förändras med tidens gång eftersom metallen ärgar och byter nyans från glänsande röd till mörkt grön.

Det fyra meter breda och tre meter höga kopparmaterialet tillverkas just nu i Textilhögskolans maskinpark. Det är ganska stressigt eftersom maskinerna plockas ned inom ett par veckor på grund av flytten till Simonsland.
– Vi kommer inte hinna klart med den innan flytten men teknikerna har lovat att sätta igång den här maskinen först, så det blir full fart i augusti, säger Nilla Berko.

Den 19 september är det vernissage på Campus Chalmers Johanneberg.