Smultronställen i Borås

Bild på Maria Karlsson.

Tropikhuset

Precis bredvid Djurparken så hittar du Tropikhuset. Här finns det massvis av ormar, både giftiga och ogiftiga, spindlar, ödlor, sköldpaddor och mycket mer.

Ta dig fram på Banvallen

Banvallen där det tidigare kört tåg kan du nu gå, cykla, springa och åka inlines. Mellan Gånghester och Ulricehamn är den gamla banvallen asfalterad och det är bara att ge sig ut i naturen.

En textil vandring genom Borås

Om du är nyfiken på Textilstaden Borås och dess historia, nutid och framtid så är det här en aktivitet för dig. En 90-minuters guidad tur genom Borås med textilt tema.

Frisbeegolf

Om du inte redan provat på frisbeegolf så är det ett skönt sommartips. I Borås finns tre banor av varierande svårighet – i Ramnaparken, Fjärdingsparken och på Ymer. Om du inte har egen utrustning kan du hyra frisbee på Turistbyrån.

Ett bibliotek nära dig

Sommaren och semestern är ett perfekt tillfälle att läsa på. Du kan läsa nästan var som helst. Böcker finns det i massor på Borås bibliotek, såväl ”vanliga” böcker, som ljud- och E-böcker. I Borås finns det ett stadsbibliotek, 12 stadsdelsbibliotek, skol- och gymnasiebibliotek samt vårt eget bibliotek.

Shoppa loss

På sommaren brukar affärerna passa på att rea ut sortimentet för att göra plats för höstens varor. Förutom bra shopping i stans affärer så kan du göra ett besök på Åhaga som har en outlet hela sommaren.

Picknick

Packa picknickkorgen, ta med filten och ge dig ut i någon av Borås vackra parker. Om du inte vill göra egen mat, så sväng förbi Saluhallen och plocka ihop lite godsaker där.

Ta ett dopp

Att svalka sig i en sjö en het sommardag är underbart. Runtom i Borås finns det många fina badplatser. Har du tillgång till bil så ta en sväng till Solviken utanför Fristad. Här finns det brygga, gott om gräsmatta att breda ut filten på och ett café som serverar gott fika.

Musiktävling mitt i stan

Svensktoppen nästa går av stapeln mitt i Borås under fem torsdagkvällar i sommar. Vinnaren tävlar om en väg till Svensktoppen och en plats i nästa års melodifestival. Och alla i publiken får vara med och rösta.