Toyota valde Linnea

Glädjen hos Linnea Nilsson är stor även om hon har svårt att förstå att det är hon som blivit utvald att spendera en sommar på världens största bilföretag.

– Det känns overkligt. Jag har verkligen velat detta men inte riktigt vågat hoppas, kommenterar hon beskedet.

Jobb efter praktiken

Representanter från Toyotas designavdelning gör varje år en turné med stopp på en handfull designskolor runt om i Europa. Genom åren har de valt sammanlagt fem studenter från Textilhögskolan som fått praktikplatser. Flera av dem har efter praktiken blivit erbjudna jobb och två har nappat på erbjudandet.

– Det ska bli väldigt spännande att få en inblick hur det är att jobba på en designavdelning inom bilindustrin. Tidigare studenter som praktiserat har fått ta fram koncept och textila prover så det hoppas jag så klart på att få göra, säger Linnea Nilsson.                                   

Nio studenter var förutvalda att få visa sina portfolios för Toyota. Det viktigaste för Linnea var att vara tydlig och visa sin bredd av både tekniska och konstnärliga kunskaper.

– Jag hoppas att jag kan tillföra dem något nytt under min praktiktid. Även om jag inte har samma erfarenheter som alla andra så har jag inte heller samma begränsningar och kanske fortfarande är lite friare i tanken. Men mitt största mål är så klart att lära mig så mycket som möjligt.


Exempel på projekt Linnea visade för Toyota.

Den 1 juli startar praktiken på Toyotas huvudkontor i Nagoya. 

Text: Therese Rosenblad
Foto: Privat